Nijs

A night at... SOA

Na een stille periode in de Pûs, was het eindelijk weer tijd voor SOA! Het rockfestival van Surhuizum. Vrijdag 24 juni was de eerst SOA-avond met het thema: “Rocknight”. Drie bands stonden er deze avond op het podium. Wij kwamen aan en werden ontvangen in een theaterachtige setting met een rode loper en liepen door de gordijnen. Als eerst act stond Blazuh op het podium, dit optreden hebben we zelf gemist. Toen wij aankwamen stond de band Wieke Rocks op het podium, zij brachten bekende rockcovers ten gehore. Hierna stond de Queen Legend tribute band uit Italië op het podium.

JLS neemt afscheid van juf Nynke

Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest op Johannes Looijengaskoalle, vond juf Nynke het tijd voor een nieuwe uitdaging. Juf Nynke zet op een andere school van stichting Noventa haar loopbaan voort. In de afgelopen jaren is juf Nynke breed inzetbaar geweest. Alle groepen heeft ze onder haar hoede gehad.

JLS in top 6 Friese basisscholen

Vrijdag 1 juli was er op de Johannes Looijengaskoalle alle reden voor een feestje. De school had namelijk de beoordeling ‘Goed’ gekregen van de Onderwijsinspectie. Een waardering die niet alleen wordt gegeven voor het kwalitatief goede onderwijs, maar ook voor de extra (eigen) ambities die de school op een goed niveau heeft waargemaakt.

‘Meneer van Doezum’ heeft twee nominaties op zak

De verkiezing voor de Filmleraar van het Jaar 2022 is los! De zeven genomineerde filmleraren uit alle uithoeken van het land zijn bekend, van Vlissingen tot Buitenpost. Daar, in Buitenpost, werkt Hendrik Atze van Doezum, de filmleraar uit Surhuizum (is nieuw komen wonen op de Bonhommestrjitte) die namens het Noorden en het CSG Lauwers College ten strijde trekt voor de landelijke titel. Daarnaast is hij in de running voor Geschiedenisdocent van het jaar. Dit is een samenwerking van NTR en het Nationaal Archief.

Leerlingen JLS reiken cheque uit aan WNF

De leerlingen van de leerlingenraad van Johannes Looijengaskoalle kwamen afgelopen jaar met het idee om verschillende inzamelingsacties te organiseren voor het Wereld Natuur Fonds. De kinderen hebben namelijk een groot hart voor dieren.

Na een aantal brainstormsessies werd beslist dat ze geld in konden zamelen met behulp van een snoeppotactie, ‘Wie raadt het aantal snoepjes in de pot?’, cupcakes verkopen, flessen inzamelen en een heuse sponsorloop. Alle festiviteiten vonden plaats tijdens de Koningspelen op vrijdag 22 april.

Politie keert terug in gemeentehuis

Met ingang van maandag 20 juni is de publieksfunctie van de politie terug in het gemeentehuis in Buitenpost. Naast de politiebureaus in Dokkum en Burgum is Buitenpost de derde locatie waar inwoners van Noordoost-Friesland bij de politie binnen kunnen lopen.

Om persoonlijk zaken bij de politie te melden of in persoon te bespreken, kunnen bezoekers zich melden bij de balie in het gemeentehuis. Aangifte doen kan na een telefonische afspraak, via 0900-8844.

TM Infra neemt activiteiten W. Veenstra Transport Tijnje over

Per 1 juli a.s. neemt TM Infra uit het Friese Surhuizum de activiteiten van W. Veenstra Transport uit Tijnje over. De beide bedrijven werken al jarenlang intensief samen. Na het onverwachte overlijden van Willem Veenstra is deze overname volgens alle betrokkenen de beste optie.

TM Infra is het bedrijf van de gebroeders Van der Veen uit Surhuizum. Het wegenbouwbedrijf is gespecialiseerd in asfaltwerkzaamheden voor bedrijven en instellingen, particulieren, hoofdaannemers en overheden.

Inventarisatie woningbehoefte Surhuizum

Op 3 maart jl. vond de door de werkgroep wonen georganiseerde informatieavond plaats. Tijdens deze informatieavond is het concept projectplan “GeWOON Surhuizum” gepresenteerd. Met 65 aanwezigen kan worden gesteld dat er sprake was van een hoge opkomst.

Naar aanleiding van deze avond zijn er gesprekken met de gemeente, SWA en WoonFriesland geweest. Om vervolgstappen te kunnen nemen is het belangrijk dat de behoefte in ons dorp nauwkeuriger in beeld wordt gebracht.

Pagina's