Zin om mee te doen in de redactie van de Grutte Gelf?

Waarom we versterking zoeken?

Elke maand stroomt onze mailbox vol met artikelen die we toegestuurd krijgen. Ook vinden we soms zelf dat er ergens aandacht aan besteed kan worden of zien we iets bijzonders in ons dorp dat het vermelden in ons dorpsblad waard is. Of we worden getipt. Onze redactie is echter inmiddels nogal uitgedund en om dat alles in goede banen te kunnen leiden, hebben we hulp nodig. 

Moet ik dan elke keer zelf stukken schrijven? 

Dat hangt ervan af. We zijn namelijk op zoek naar verschillende mensen die een deel van de taken kunnen doen en het is maar net wat goed bij je past. 

  • Als je creatief aangelegd bent en schrijven leuk vindt, dan mag dat zeker. Graag zelfs! Misschien heb je zelfs wel fantastische ideeën voor de Grutte Gelf die je zelf zou willen uitvoeren. Wij zouden bijvoorbeeld heel graag iemand hebben die interviews wil doen met mensen in ons dorp met wat voor aanleiding dan ook. Maar wil je heel iets anders? Wij horen het graag.
  • Is dat niet jouw ding en maak je bijvoorbeeld liever foto’s van wat er gebeurt en vind je het leuk om het wel en wee in ons dorp mee in de gaten te houden, dan is dat ook prima! Een praktische meedenker en -werker kunnen we goed gebruiken.
  • Ben je goed in taal en teksten, maar heb je geen zin in bovenstaande taken? Dan kun je misschien redigeren. Dat is iemand die controleert of de teksten taalkundig door de beugel kunnen. We proberen de ingezonden teksten zo ongewijzigd mogelijk te plaatsen. Toch missen er soms woorden en leestekens, lopen zinnen niet goed of staan er spellings - of typfouten in teksten. 

Maar kost dat niet heel veel tijd?

Dat valt in de praktijk nogal mee. Eén keer in de vier weken is er een redactievergadering. Dat kost een avond tijd. Daarnaast houden we met elkaar de binnengekomen berichten en de activiteiten in ons dorp in de gaten. Dat gaat via de mail, dus die tijd kun je zelf bepalen. Van het drukken en het verspreiden heb je als redactielid geen drukte, want dat wordt allemaal al geregeld. 

Maar dan heb ik weer verplichtingen!

Die vallen dus ook mee! Je voert je eigen taak uit en bent bij de redactievergadering. En je mag mee met het etentje dat we zo nu en dan organiseren, zelfs dat is geen verplichting (maar wel heel leuk, vinden we zelf).

OK, misschien vind ik het wel wat, maar ik twijfel nog!

Kom eens vrijblijvend langs bij een redactievergadering. Wij vertellen je wat we doen en wat je voor ons kunt betekenen. Mocht het je dan leuk lijken: van harte welkom! Mocht je het dan toch niet zien zitten: het is vrijblijvend en even goede vrienden. Heb je liever dat iemand van ons eens een keer bij langskomt om uit te leggen hoe het gaat? Dat doen we graag, dus meld het bij één van de redactieleden.