Record tijdens Avond4daagse in Augustinusga en Surhuizum

De Avond4daagse van Augustinusga en Surhuizum, die na 2 jaar weer “ouderwets” gehouden kon worden, is een doorslaand succes geworden.

Van maandag tot en met donderdag liepen de deelnemers of 5 of 10 kilometer. Er deden meer dan 150 deelnemers uit beide dorpen mee, maar ook uit omliggende dorpen mochten we een aantal deelnemers verwelkomen.
Een van deze deelnemers was de heer Johan Koning uit Lutjegast. Hij liep, de heer Koning is inmiddels 72 jaar, voor de 130ste keer de avondvierdaagse en altijd de 10 kilometer! Overigens is het de bedoeling dat dit record volgende week alweer zal sneuvelen als de heer Koning de Avond4daagse wederom gaat lopen in Bakkeveen.

De Avond4daagse werd georganiseerd door mensen van het jeugdwerk uit beide dorpen. Daarnaast werden er genoeg mensen bereid gevonden om gedurende de avonden te fungeren als verkeersregelaar, cateraar en controleur op de routes. Mede dankzij sponsoring van diverse bedrijven kon de deelnemersbijdrage laag gehouden worden.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en wil hierbij nogmaals iedereen danken die ertoe bijgedragen heeft dat het evenement door kon gaan. 
Mocht u of jij het leuk vinden om dit evenement in 2023 mee te organiseren, laat dat dan weten aan een van de lokale jeugdwerk organisaties, want zoals bekend: “alleen samen krijgen we de Avond4daagse georganiseerd!” Eventuele belangstellenden kunnen zich melden bij het jeugdwerk van Augustinusga bij Bea Jansen, 06-40800243 of via bea_jansen@hotmail.com.