Realisatie zonnedaken Surhuizum en Augustinusga, doet u mee?

Enerzjy Kooperaasje De Harkema e.o. (EKDH), waar ook de energiewerkgroep Augustinusga een onderdeel van is, zet zich al jaren in om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de gemeente Achtkarspelen. Dit doen wij onder andere door middel van het realiseren van collectieve zonnedaken via de postcoderoos-regeling (SCE-regeling). 
Momenteel zijn wij bezig met het realiseren van twee zonnedaken in Augustinusga en Surhuizum. 

Wat is een collectief zonnedak?
In totaal plaatst de coöperatie 430 zonnepanelen op de daken in Augustinusga en Surhuizum. Inwoners van deze beide dorpen en alle omringende postcodegebieden kunnen meedoen en investeren in deze zonnedaken. U kunt deelnemen als u woont in een gebied met één van de volgende postcodes. 9231, 9233, 9261, 9281, 9283, 9284, 9285, 9288, 9289, 9872 en 9873.
De zonnepanelen worden niet bij u zelf op het dak geplaatst maar gezamenlijk op beide grote daken. Of u wel of geen zonnepanelen heeft, dat maakt niks uit. Deelname aan dit project is een financiële deelname. Ideaal wanneer u zelf geen zonnepanelen op uw dak kunt of wilt plaatsen, maar wel wilt bijdragen aan het verduurzamen van onze mooie gemeente Achtkarspelen!

Hoe doet u mee?
U kunt meedoen door één of meerdere participaties van 100 euro per stuk te kopen van de coöperatie. Met het opgehaalde geld wordt de zonnepaneleninstallatie aangelegd. Door uw deelname wordt daarmee duurzame stroom opgewekt. 
De coöperatie ontvangt 15 jaar subsidie- en stroominkomsten. Uit deze inkomsten ontvangt u jaarlijks 3,5 % rente plus aflossing. In totaal zijn er maximaal 1496 participaties beschikbaar. 609 voor het dak in Augustinusga en 860 voor het dak in Surhuizum.

Woont u in één van de bovengenoemde postcode gebieden en wilt u meedoen of meer informatie? Aanmelden kan via info@ekdh.frl. Inschrijven kan tot en met 28 februari. U wordt uiteraard van de voortgang op de hoogte gehouden. Indien mogelijk vindt er binnenkort ook een informatiebijeenkomst plaats.

Voor meer info, mailt u naar info@ekdh.frl of belt u met Otto Veenstra (06-15016842) of André Weening (06-24222591).