Nieuws van peuterspeelzaal “it Hummelhoekje”

Na een heerlijke zomervakantie begonnen wij op “it Hummelhoekje” met het thema “welkom”. Alle nieuwe peuters werden in de groepen voorgesteld en welkom geheten. Tijdens dit thema kwamen de peuters in aanraking met de regels en rituelen op de speelzaal. In één van deze weken kwam ook juf Luiza met haar pasgeboren zoon Nik op visite. Luiza is vele jaren vrijwilligster geweest op de peuterspeelzaal en nu zij met “zwangerschapsverlof ” is wilde ze graag aan de kinderen haar zoontje laten zien, wat de peuters prachtig vonden. Wij bekeken kleine Nik van onder tot boven. Zo zagen wij zijn hoofd, haartjes, mond, neus, oogjes en oortjes. De kleine handjes en voetjes met vingertjes en hele kleine teentjes. Natuurlijk zongen wij verschillende liedjes voor Nik, die dit alles aanhoorde en tevreden bij Luiza op schoot zat. Juf Gerrie maakte van deze morgen een fotoreportage die zij op het magneetbord heeft gehangen om ook de ouders van deze leuke visite mee te laten genieten.

In de weken die daarop volgden waren wij bezig met de “Herfst”. Wij maakten in het Stynsger bosk een mooie herfstwandeling. Hier bekeken we de vele paddenstoelen, bladeren, spinnen in hun spinnenwebben, zochten eikels en dikke takken. De takken waren soms zo dik dat ze niet in de meegebrachte tassen pasten. Chris loste dit probleem heel goed op, hij brak een grote stok in tweeën, toen paste de tak wel in de tas! Aan het einde van de wandeling renden we nog even heerlijk rond op de “ijsbaan”.”
Op de terugweg kwamen wij nog vier paarden tegen die in een weiland liepen. De paarden keken heel nieuwgierig naar ons en wij naar de paarden. Op een gegeven moment gingen de paarden hollen en rondjes rennen waarop op Jelte zei:”Sy binne no oan it dûnsjen”.

Terug gekomen in de klas werden de verzamelde herfstmaterialen naar de zandbak gebracht, waar zo een echte herfstzandbak ontstond.
Tijdens dit thema werd ook een lampion gemaakt. Deze keer in de vorm van een egel. Alle ouders hebben deze samen met hun peuter gemaakt tijdens de spelinloop onder het genot van een kopje thee of koffie. 11 november kunt u de peuters zien lopen met hun egel.

Terwijl ik dit stukje schrijf zijn we al weer bezig met de voorbereidingen van het volgende thema, namelijk “Sinterklaas”.

Tijdens het spelen van de kinderen horen de juffen soms de mooiste uitspraken die wij u niet willen onthouden: 

Evi: “Wat is het vandaag toch “blind ”buiten. (Het is mistig)
Ryan: “Juf, ik ha in snottebel, hast ek in snottebellendoekje”? (zakdoek)
Juf vraagt aan de kinderen: “In wat voor een huis woont een spin”?
Zegt Marly:” Een spin woont in een spinnenhuis”. (Spinnenweb)
Een paddenstoel is een paraplu.
“Op het nippertje” is “op het snippertje”.
Juf zegt tegen Jakob-Jan: ”Dyn beker is lek”.
Zegt Jakob-Jan: ”Dan moast him oppompe”.
En deze was ook zo aandoenlijk: 
“We gaan naar het bos” zei juf, zoek je schoenen maar op en probeer ze aan te trekken.
Iedereen gaat op zoek naar zijn of haar schoenen. Zo ook Sven. Hij zoekt en zoekt en zegt dan: ”Ik kin myn skuon net finne”. Zegt juf: ”Sjoch ris nei dyn fuotten”?
Waarop Sven verheugd roept: ”Ik ha se al fûn”. (hij had zijn schoenen al aan.)

Wilt u ook kennismaken met de peuterspeelzaal van Augustinusga/Surhuizum? Kom gerust een keertje langs. Ook zonder afspraak bent u van harte welkom. Wij hebben iedere dag OPEN DAG aan de W.B v/d Kooiwei 4a te Augustinusga. Telefoon 0512-351783

Voor meer informatie en aanmelding: www.tikokinderopvang.nl/peuterspeelzaal