Gewijzigde opzet Surhuzum Open Air

Na het succes van de eerste twee uitverkochte edities van SOA en de vele positieve reacties tijdens en na deze edities is duidelijk geworden dat een echt ouderwets rock- en metalfestival in de regio duidelijk in een behoefte voorziet. Na twee jaar verplichte afwezigheid in verband met Corona komt SOA op 24 en 25 juni aanstaande terug. De komende editie is SOA iets anders van opzet dan de eerste beide edities. De vrijdagavond wordt een echte Classic Rock Night die ook geschikt is voor mensen voor wie hardrock en metal net een stapje te ver is.  Met het contracteren van Queen Legend uit Italië haalt de organisatie één van de beste Queen tributes van Europa in huis. In hun 2 uur durende show komen nagenoeg alle grote hits van Queen aan bod. Coverbands Wieke Rocks en Blazuh spelen op vrijdagavond nagenoeg uitsluitend herkenbare rockcovers. 

In de gewijzigde opzet zullen er, naast enkele bands met eigen werk (Bladecrusher en Incursion Dementa), een viertal Tributebands optreden. Voor de fans van Slayer heeft de organisatie het Amsterdamse Player gecontracteerd. De tweede tributeband die is vastgelegd is “the Art of Pantera”. Deze band heeft de afgelopen jaren met onder meer optredens op het bekende Graspop in België en recentelijk op Paaspop haar sporen ruimschoots verdiend. De derde tributeband is het Belgische Silverwolf. Deze band brengt een groot deel van het repertoire van Judas Priest ten gehore.  Het Nederlandse Van Hagar is met haar tribute to Van Halen de vierde tributeband die op SOA 2020 zal optreden. 
Net als de eerste beide edities wordt SOA ook dit jaar weer op dezelfde unieke locatie in het buurtschap “Ophûs”, in de volksmond “de Pûs” (fonetisch: de Poes) genoemd, gehouden. Dankzij de vele sponsoren en vrijwilligers is het mogelijk om zowel de entree als ook de consumpties relatief goedkoop te houden. Combikaarten voor de vrijdag en de zaterdag kosten slechts 20 euro per stuk en zijn, zolang de voorraad strekt, uitsluitend online verkrijgbaar. Op www.soa.frl en op www.facebook.com/soa.frl is de voorverkoop inmiddels gestart.