Fries kampioen in ons dorp!

Nadat vorig jaar Teake Beukema en zijn team 2x achter elkaar Nederlands Kampioen werden met darten, wat overigens dit jaar beide keren helaas niet is gelukt, hebben we nu een Fries Kampioen in huis! Dit keer niet Teake met het darten, maar Cor Beukema die goed zijn pijlen gooide. Op zondag 25 mei jl. stond het “Gesloten Fries” in de Joure op de kalender.

Cor zat in een poule van 3, beide wedstrijden gewonnen en dus eerste in de poule. In de volgende ronde tegen Gert Jan. Ook deze gewonnen. Dus in de finale! Deze moest gespeeld worden tegen Mike. Deze won Cor met 3-1. Cor vandaag eerste op laatste Fdb toernooi en mag zich nu ook Fries Kampioen noemen!

Na het Fries Kampioenschap stond er nog een NJTK (Nederlands Jeugd Team Kampioenschap) te wachten. Deze stond gepland op 2 juni in Nijkerk. Cor en zijn teamgenoten hadden de naam de Friese Toppers. Dit zijn de eerste 4 in de Aspirantenranking van de Friese dartbond. Ze stonden met 5 aspiranten teams vanuit heel Nederland in een poule. Er werden twee gewonnen met 5-0, 1 gewonnen met 4-1 en 1 verloren met 3-2. Dus tweede in de poule. En gelijk door naar de finale. Tegen de winnaars van vorig jaar. De finale werd verloren met 3-1, en zo werden de Friese Toppers, die voor het eerst in teamverband speelden 2de op dit toernooi.