Feanster 40

Niek Wassink (links) en Anke Pel-Joustra (rechts)

Het aantal deelnemers aan Feanster 40 in Surhuisterveen is in jaren niet zo groot geweest. Liefst 263 atleten hebben zich ingeschreven voor de 24ste editie van de triatlon op zondag 11 juni. Dat zijn bijna vijftig meer dan vorig jaar.

Bij de triatlon moeten deelnemers achtereenvolgens één kilometer zwemmen, dertig kilometer fietsen en negen kilometer lopen. De start is in zwembad Wettervlecke, de finish op De Kolk in het centrum van Surhuisterveen.

“Uniek aan onze triatlon is dat deelnemers meedoen van alle niveaus meedoen”, zegt organisator Margriet Dijk-Helfrich. “Van fanatieke sporters die een goede tijd willen neerzetten, tot mensen die de tocht rustig fietsend en wandelend volbrengen.”

De hoge temperatuur maakte het de zwaarste editie in jaren. De organisatie had met het oog op de warmte al voor een extra waterpunt gezorgd, maar her en der langs het parcours rolden bewoners ook spontaan de tuinslang uit. Vooral bij het afsluitende hardlopen, waarbij de triatleten vijf rondes door het dorp moesten lopen, bleken al die bekers water en verfrissende douches meer dan welkom.

Verspreid over de dag volbrachten 240 deelnemers de triatlon. Twaalf van hen kwamen uit Surhuizum. Deze sportieve Surhúster willen wij dan ook feliciteren met het behalen van de finish van de ‘Feanster 40’. Een knappe prestatie op zo’n warme dag.

Naam (Plaats)
Niek Wassink (20)
René de Boer (44)
Pieter Groenland (57)
Sytse Atsma (58)
Willem Bosma (66)
Luuk Wassink (98)
Reinder Tel (109)
Marc Geertsma ((110)

Anke Pel-Joustra (48)
Janine Vonk (54)
 Anneke Vonk (55)
Titia Bosklopper (70)