De (onmogelijke) zwemtocht!

Hallo, ik ben Niek Wassink.

Johannes van der Kooi, Jesse van Dijk, Iwan Henstra, Arend Veenstra, Sake Brouwer en ik hadden een idee, een zwaar, vermoeiend en moeilijk idee. We wilden ons opgeven voor 12 uur zwemmen in de Wettervlecke. Dit was 21 juni van 20.00 tot 08.00 uur, voor het goede doel; kankeronderzoek, waar Maarten van der Weijden ook voor zwemt. 

De regels gaan als volgt: Er moet perse één iemand in het zwembad zwemmen. De andere mochten andere leuke dingen doen zoals, Rad Van Fortuin, barbecue of gewoon lekker in de kantine zitten te snoepen. Zo gezegd zo gedaan. Het was tijd, de klok sloeg, DONK!! 20.00 uur. 


De badmeester zei “Dames en heren hier begint de zwemtocht waar we allemaal op hebben gewacht!!” En “plons” was het!! De eerste deelnemers begonnen met zwemmen. We wisselden ongeveer om de 20 minuten met zwemmen. Zo hebben we het lang vol gehouden. Maar helaas ben ik toch uitgevallen, was erg ziek en was helemaal verkleumd. Ben nu erg blij dat ik ben gestopt, want als ik zo hoor hoe koud die andere jongens het hebben gehad, en dat het een vermoeiende nacht was geweest met heel weinig slaap. 

Maar uiteindelijk hebben ze doorgezet tot de laatste minuut totdat het eindsignaal klonk. Einde, YES! Wat waren ze blij maar vooral uitgeput en moe. Wat ben ik trots op ze dat ze het hebben gered. Bravo! 

Nadat ze zich warm aan hadden gekleed, zat er nog een lekker ontbijt op hun te wachten. En daarna snel naar huis om heerlijk de hele ochtend en middag in  hun warme bedje te gaan slapen. 

Het was natuurlijk voor de leuk maar het belangrijkste was de gedachte dat we veel geld hebben opgehaald met z’n allen (€400). En dat dit naar een prachtig doel ging: kankeronderzoek.