Anna-Margriet Loonstra gestart met ‘Gastâlderopfang it Súd’

Op woensdagmiddag 1 maart had ik een afspraak met Anna-Margriet, ik werd welkom geheten en uitgenodigd in de warme knusse huiskamer, het privé gedeelte van de woning. De kinderdagopvang is nu nog gesitueerd in de woonkeuken maar er wordt verbouwd. De bedoeling is dat de opvang straks achter de woonkeuken komt met de deuren op de tuin gericht zodat de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. We beginnen het gesprek over de dagopvang. 

In april 2022 is Anna-Margriet begonnen met de Gastouder opleiding. Zij startte de opleiding online en in oktober 2022 was ze klaar/geslaagd en kon ze beginnen. Tijdens de opleiding liep ze stage bij gastouders en had ze van tevoren al veel oppaservaring opgedaan. Naast deze opleiding moest ze ook een kinder-EHBO cursus en de cursus Meldcode Kindermishandeling volgen, deze moeten allebeide jaarlijks worden herhaald. Anna-Margriet koos voor Gastouderbureau inZicht in Niezijl, omdat ze het een super fijn en betrokken bureau vindt. Ze staan altijd voor haar klaar. Voor Anna-Margriet kon beginnen met de opvang kwam eerst de GGD de opvang controleren, de GGD doet na deze controle verrassingscontroles dus alles moet altijd goed zijn geregeld. Daarnaast is ze nu zelfstandig ondernemer per 2023.

Op dit moment heeft Anna-Margriet de zorg over 11 kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar, zij is open van maandag t/m vrijdag. Anna-Margriet werkt met diverse thema’s voor de kinderen, nu is het thema bijvoorbeeld: Lente. Met dit thema wordt er dan geknutseld, gekleurd, voorgelezen en worden er liedjes gezongen. Voor de kinderen is structuur en rust het belangrijkst. ‘De kinderen zijn hier op een veilige en geborgen plek waar ze op hun eigen tempo en manier zich kunnen ontwikkelen’, aldus Anna-Margriet. 

Ik vraag Anna-Margriet welke school/opleiding ze heeft gevolgd en of dat ook richting Pedagogie was. ‘Nee, ik heb de opleiding Managementassistente gevolgd’, vertelt ze, ‘maar ik had al gauw in de gaten dat dat niks voor mij was zo’n kantoorbaan’. Waarom koos je uiteindelijk voor de kinderopvang? ‘Ik heb gekozen voor de kinderopvang omdat het echt mijn passie is. Ik haal er veel plezier en voldoening uit.’

Bedankt voor je medewerking en tijd Anna-Margriet.

Wil je verder nog iets kwijt? Ja, binnenkort komt mijn website online maar nu kan je mij al vinden op Facebook en Instagram. 
Instagram: https://www.instagram.com/gastalderopfang.itsud/
Facebook: https://www.facebook.com/100086581316136/

Verdere informatie over het Gast Ouder Bureau kunt u vinden op:  https://www.gobinzicht.nl/inzicht/

Beitske Tjeerdsma-de Vries