TM Infra neemt activiteiten W. Veenstra Transport Tijnje over

Per 1 juli a.s. neemt TM Infra uit het Friese Surhuizum de activiteiten van W. Veenstra Transport uit Tijnje over. De beide bedrijven werken al jarenlang intensief samen. Na het onverwachte overlijden van Willem Veenstra is deze overname volgens alle betrokkenen de beste optie.

TM Infra is het bedrijf van de gebroeders Van der Veen uit Surhuizum. Het wegenbouwbedrijf is gespecialiseerd in asfaltwerkzaamheden voor bedrijven en instellingen, particulieren, hoofdaannemers en overheden.

TM Infra werd 12 jaar geleden opgericht en groeide met name de laatste jaren sterk. De samenwerking met W. Veenstra Transport uit Tijnje stamt al uit de begintijd van TM Infra. Van der Veen: ,,Met Willem Veenstra hadden we een uitstekende zakelijke, maar ook vriendschappelijke relatie. Met zijn materieel werd niet alleen het asfalt aangevoerd, maar ook de complete asfaltset met walsen en ander materieel. Asfalteren is teamwerk en Veenstra Transport maakt al jaren deel uit van onze vaste asfaltploeg’’.

Overname personeel en deel wagenpark
Na het overlijden van Willem Veenstra werd het bedrijf tijdelijk voortgezet door ex werknemer Rudan Zoetendal. Dat was een keuze die de familie in goed overleg nam om de continuïteit te waarborgen. ,,Wij zijn Rudan daar zeer dankbaar voor en dat gaf ons de tijd om ons te beramen op de toekomst van het bedrijf. Het moet gezegd worden dat we tijdens die lastige periode heel veel ondersteuning hebben gehad van zakelijke relaties. Zowel opdrachtgevers als collega vervoerders en leveranciers lieten zich van hun beste kant zien. Daardoor konden wij de balans opmaken en een beslissing nemen over de voortgang van het bedrijf’’ aldus een woordvoerder. ,,Uiteindelijk hebben we met TM Infra goede afspraken gemaakt over de overname van personeel en een deel van het materieel. Gezien de jarenlange samenwerking met TM Infra zorgt dat voor een voortzetting van het werk dat Willem 26 jaar lang met veel bezieling in het bedrijf heeft gestoken’’.

Hotbox
Tiemen en Jetze van der Veen van TM Infra zijn blij met de overname: ,,De aanleiding is natuurlijk erg droevig maar op deze manier zorgen we er voor dat alle ervaring die we door de jaren heen samen hebben opgebouwd m.b.t. het transport van asfalt en materieel blijft bestaan en dat ons vaste team gecontinueerd wordt’’. Bovendien blijft TM Infra door de overname beschikken over de hotbox voor het uitvoeren van kleine asfaltreparaties en slijtlaagmaterieel wat nodig is voor het aanbrengen van slijt-, penetratie- en SAMI lagen.

Iep van der Meer