Talentmiddagen op de JLS

Beste inwoners van Surhuizum en omstreken, 

We zitten inmiddels aan het begin van schooljaar 2023/2024. We kijken uit naar dit schooljaar, deze keer even specifiek gericht op de talentenmiddagen in het nieuwe schooljaar. 

Wat zijn de talentenmiddagen?
Elke vrijdagmiddag hebben wij op onze school de talentenmiddag. De leerlingen van groep 3 t/m 8, kunnen hierbij (de naam zegt het al) hun talenten misschien wel ontdekken. Of dit nou is in het leren koken, het kennismaken met een nieuwe sport of het maken van muziek. 

Waarom de talentenmiddagen?
Het uitgangspunt van onze school is: ‘willen - durven - doen’. Motivatie speelt hierin een eerste rol, waarbij aansluiten op interesses onze prioriteit heeft. Op onze school werken we daarom aan talent-ontwikkeling. We gaan samen met onze leerlingen op zoek naar interesses en talenten, bijvoorbeeld tijdens de talentenmiddagen. 

We streven ernaar de activiteiten betekenisvol en functioneel te maken door ze te koppelen aan de echte wereld. Dit door gastdocenten en professionals uit het werkveld uit te nodigen of door zelf een bezoekje te brengen aan het werkveld. Op deze manier dagen we leerlingen uit en bieden we ook de ruimte om op zoek te gaan naar eigen talenten.

Wij zijn op zoek naar hulp…
In oktober starten we met de eerste reeks talentenmiddagen. We willen proberen voor verschillende talenten een workshop te organiseren. Hierin staat leren kennismaken vooral centraal. Wel zijn wij nog op zoek naar hulp voor bij de talentenmiddagen. Misschien bent u of kent u die professional uit het werkveld of die echte hobbyist die onze leerlingen wat kan leren over zijn of haar passie en/of werk! Te denken valt aan die oom die een kei is in tuinieren, een opa die alles weet over vogels, een moeder die een vreemde taal kan spreken of een grote broer met een EHBO-diploma op zak, die onze leerlingen kan leren wat je moet doen als iemand een wondje heeft… 
Of het nou lukt om één keer langs te komen voor het geven van een mini workshop, of misschien wel vijf keer… Alles kan en alles mag!  

Wilt u ons komen helpen? Of heeft u nog vragen? Ik ben te bereiken via rianne.poortinga@noventa.nl. Gewoon de school binnenlopen mag ook altijd!