Online Pubquiz kv. DTS

Op 18 december werd er voor het eerst in het 78-jarige bestaan van DTS een online pubquiz gehouden. Organisatoren Arnout de Haan, Jakob de Haan en Rene de Boer misten de gezellige borrel in de DTS-kantine en wisten dat velen datzelfde gevoel hadden. Daarom haalden ze het ultieme kantinegevoel naar de mensen toe. De deelnemers konden een heerlijk borrelpakket bestellen om dat voor elkaar te krijgen en daarmee werd ook de club nog eens gesteund. Dat het een succes was, bleek wel uit de deelname van maar liefst 75 personen. Zij kregen via YouTube de vragen voorgeschoteld door quizmasters Arnout en Meindert en konden via een app de juiste antwoorden doorgeven. Hoewel sommigen voordat het begon al door het borrelpakket heen waren, werd er fanatiek meegespeeld. De vragen gingen voor een deel over DTS, maar ook andere categorieën kwamen aan bod, zoals muziek en Surhuizum. Een paar voorbeelden van de meerkeuze vragen over Surhuizum:

Wat was het beroep van Wolter Deutechem, de man naar wie de straat is genoemd? ( a) predikant, b) schout bij nacht, c) Bisschop, d) school-meester )

Hoe lang is It Langpaed in meters (volgens de dorpscanon)? ( a) 2280, b) 2020, c) 1998, d) 2105 )

Hoe oud was balkespringer Cornelis Egberts Gayckema toen hij in 1617 volgens de legende van balk naar balk sprong in de Doarpstsjerke? ( a) 14, b) 18, c) 34, d) 20 )

Ondanks deze lastige vragen, maar misschien wél vanwege zijn kennis van DTS en zijn snelle game-skills, lukte het Jorrit Bosma om als jongste deelnemer als vijfde te eindigen. Een geweldige prestatie die hem een bonusprijs opleverde.

Verder viel op dat de prijzen 1 t/m 4 in hetzelfde huis vielen, bij de familie Rispens aan de Iennen. Veel quiz-talent bij elkaar verzameld, bleek wel! Toch was het niet een “Rispens” die de hoofdprijs binnensleepte. Het was Geanne Barwegen die met het DTS-fan pakket en met de eer ging strijken. Jan Willem, Binnie en Nynke werden respectievelijk 2e, 3e en 4e.

En dan was er ook nog een speciale prijs voor degene die de meest originele foto op social media plaatste van de deelname. Deze prijs werd gewonnen door Hinke, Mirte, Martine & Hillie. 

Al met al was het een geslaagde avond, die ongetwijfeld een vervolg zal krijgen, op wat voor manier dan ook.

(Antwoorden op de 3 voorbeeldvragen: allen a)

Bekijk alle foto's in de Grutte Gelf.