Oan it Súd

Toen ik werd benaderd door de redactie van de Grutte Gelf of ik een stukje wilde schrijven over mijn bedrijf zei ik meteen ja! Ik raak namelijk niet uitgepraat over mijn twee grote passies: tuinieren en fotografie. Daarom geef ik jullie graag een kijkje in de tuin van Oan it Súd!

Mijn naam is Wendy de Haan, ik ben 32 jaar oud en woon samen met mijn man Eelco en onze twee kinderen alweer 4 jaar aan it Súd 11 (ja, met die bijzondere vlaggenstokhouder!). Voor ons is dit nog steeds onze droomplek, vooral door de prachtige tuin. We hebben een moestuin, een pluktuin vol dahlia’s en andere plukbloemen, een kas en een boomgaard waar de kippen graag omheen scharrelen. Maar onze grote trots is toch wel onze bloemenweide. Een bloemenmengsel vol met prachtige inheemse akkerbloemen toverden ons land van 0,5 hectare afgelopen zomer om tot een zee van bloemen. We maaiden er een wandelpad doorheen en hebben inmiddels al vele kilometers gewandeld in ons miniparadijs. Ook de dieren wisten de bloemen te vinden: dagelijks werden de bloemen druk bezocht door tientallen bijen en vlinders, terwijl de reeën stiekem meesnoepten van het kaasjeskruid. Door de hoge begroeiing volgden er meerdere malen toevallige ontmoetingen tussen ons en de reeën op slechts een paar meter afstand: magische momenten!

Naast dat wij graag ons steentje bijdragen aan de biodiversiteit, doet onze tuin ook dienst als buitenlocatie voor mijn fotografie. Afgelopen april ben ik na 10 jaar hobbymatig te hebben gefotografeerd, gestart als professioneel fotograaf. Met mijn bedrijf focus ik me op het in beeld brengen van het buitenleven. Denk aan portret en sfeerfoto’s van groene ondernemers, fotoreportages voor magazines, lifestyleshoots waarbij het buitenleven centraal staat... Als echt buitenmens is dit dus een perfecte combinatie en heb ik al vele mooie opdrachten mogen doen!

De tuin gaat nu in rust, de bloemenweide is gemaaid en de laatste groenten worden geoogst. Maar in gedachten ben ik al bezig met het volgende seizoen: een nog grotere pluktuin aanleggen, nog meer prachtige fotoshoots verzorgen op onze eigen buitenlocatie… en wie weet nog veel meer moois! Benieuwd naar mijn avonturen en aanbod? neem een kijkje op www.oanitsud.nl of volg me op Instagram @oanitsud of Facebook!