Nieuws van de Johannes Looijengaskoalle

Beste dorpsgenoten en belangstellenden,

In de vorige Grutte Gelf zagen jullie de foto’s van de verbouwing van de JLS. Er werd op dat moment vooral nog gesloopt. Intussen is er al heel wat opgebouwd en kunnen we zeggen dat een aantal lokalen mooi opgeknapt zijn. Er zijn nieuwe vloeren gelegd, nieuwe kachels aangesloten en wanden geschilderd. Daarnaast hebben we op zolder twee dakramen gekregen, waardoor we op deze verdieping ook een handvaardigheidsruimte hebben gecreëerd. De resultaten tot nu toe beloven veel goeds.

Daarnaast zijn er nog veel werkzaamheden te doen. Zo wordt o.a. de hal aangepakt, een lokaal wordt omgetoverd tot personeelsruimte en kantoor, maar ook het kleuterlokaal is nog in opbouw.

De werkzaamheden gaan in vlot tempo. Ook doordat de kinderen de afgelopen perioden thuis moesten werken, was er ruimte om de zaak aan te pakken en zijn dingen in sneltreinvaart opgepakt. Op deze manier konden we een deel van de overlast voor kinderen voorkomen. En wat was het voor velen ook fijn om terug te komen in een vernieuwd en fris lokaal. Wat dat betreft een goede start om verder te gaan in het werk op school, want hoewel ieder thuis keihard zijn best heeft gedaan, is werken op school wel weer erg fijn. We waarderen dat nu zeker!

We hopen dat de verbouwing verder nog voorspoedig verloopt en dat we daardoor volgend schooljaar in een vernieuwde school kunnen starten.

Vriendelijke groet,
Team JLS