Los FM blaast flink in de bus

Voor wie het spreekwoord niet kent: als iemand flink in de bus moet blazen betekent dat, dat er flink betaald moet worden. En dat deed Los FM ook deze keer weer met groot plezier. De bus was in dit geval letterlijk de melkbus waarin alle giften werden verzameld voor het goede doel, de Stichting Hoogvliegers. En de Stichting  was maar wát blij met de 512 euro die ze overhandigd kreeg. 

Namens de Stichting Hoogvliegers nam Tjerk van Dijk de cheque met dat bedrag in ontvangst. Van Dijk is verantwoordelijk voor de organisatie van de evenementen van Stichting Hoogvliegers op de noordelijke vliegvelden. Dit jaar zullen bijvoorbeeld op 8 september vanaf vliegveld Drachten weer zo’n 40 zieke of gehandicapte kinderen de dag van hun leven beleven. Ze mogen dan zelf een vliegtuig besturen op “een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer zullen vergeten”, zoals het zo mooi op hun website staat beschreven. De Hoogvliegers bestaan inmiddels alweer 10 jaar en er vlogen al meer dan 9.000 kinderen met ze mee. Het spreekt voor zich dat voor deze dagen veel geld nodig is en de heer Van Dijk was dan ook erg blij met het bedrag dat hij van Los FM kreeg overhandigd. Hiermee is een deel van het budget voor het evenement in Drachten weer zeker gesteld.

Niet alleen de Stichting Hoogvliegers viert het 10-jarig jubileum, ook zanger Bertus staat al 10 jaar op de bühne. Het eerste nummer dat hij uitbracht had een in dit verband toepasselijke titel, “Als een meeuw in de wind”. Of hij daarbij al aan de Stichting Hoogvliegers dacht is niet bekend, maar het geld werd wel bijeengebracht tijdens twee evenementen in het café dat zijn naam draagt. De avonden waren zo succesvol dat de gang naar de melkbus zelfs wat in het gedrang kwam. Maar als de mensen niet naar de melkbus komen, brengen we de bus wel naar de mensen was de gedachte van de mannen van Los FM. Zo werd er toch nog een prachtig bedrag bereikt. De foto bij dit artikel is de laatste die genomen is van het café van Bertus, want per 1 januari is het gesloten. Dat betekent niet dat Bertus stil zit. Hij heeft vele optredens en er staat alweer een nieuwe cd in de planning.

Los FM, dat staat voor lokale omroep Surhuizum en inmiddels ook al weer 5 jaar bestaat, was zeer tevreden met de opbrengst. Dat hun marathonuitzendingen met muziekoptredens van geweldige artiesten in de smaak vallen bij het publiek, dat was al duidelijk. Maar dat het goede doel hiervan ook profiteert is ook graag wat ze willen. Hoewel hun thuisbasis café Bertus er dus niet meer is, zitten ze alweer vol met plannen. Daar zit ook een grote bij, niet alleen voor, maar misschien zelfs wel in combinatie mét de Hoogvliegers en hun dag in Drachten. Ze adviseren dan ook om hun facebookpagina in de gaten te houden. Hoe dan ook, de inzet en bijdrage van een ieder voor deze evenementen is fantastisch en dat wordt misschien wel het mooist omschreven met de reactie van één van de deelnemende kinderen: “Super bedankt voor deze coole toffe ervaring!”