Kuier Ite & Geniete, de Mieden op z’n mooist!

Zondag 30 juni liepen 190 wandelaars de Surhúster Kuier Ite & Geniete. En wat was het genieten! Een andere route dan de vorige keer, maar beslist niet minder mooi volgens de wandelaars. Wietse z’n gerechten waren zowel heerlijk als verrassend en wat een gezelligheid!

De 9 kilometer lange route liep voor 90 procent door het weiland, deels over betonpaden en over speciaal aangelegde bruggetjes. Langs plekken waar je nooit eerder bent geweest of nooit eerder hebt gezien hoe mooi het er is. Regelmatig moest je om je heen kijken om je opnieuw te oriënteren. Zelfs voor mensen die iedere dag door deze omgeving rijden of fietsen.

Bij de start keek je vanaf de loopbrug neer op de koeien in de ligboxenstal, liep je over het erf van kraanbedrijf Anne van der Schors en door de schapen van Hendrik Pilat. Vele foto’s werden gemaakt van het daaropvolgende deel langs de ‘poele’ en het erf van Land van Eén. Wat een rust straalt deze plek uit en wat een verrassende plekken zijn daar te ontdekken! Via het niet eerder ontdekte bos achter Reins Bakker op de Koaiwei kwam je door de maïsvelden uiteindelijk bij Auke Oldenburger waar een zuivelproeverij wachtte. Op een prachtige plek bij de brug van de Rysloane werd het dessert genoten dat werd afgebakken in de steenoven van de familie Huizer. Overal zaten mensen: in het gras, op bankjes en in speciaal gemaakte zitjes. Bijna jammer om weer op te moeten staan om naar de laatste stop te gaan bij het buurtgebouw. Daar was het bijna een reünie en een en al gezelligheid. Een wandelaar verzuchtte de volgende dag: ’s Avonds had ik de mooie uitzichten nog op mijn netvlies!

Bedankt alle sponsors, eigenaren op de route voor de gastvrijheid en alle vrijwilligers. Het was de tweede keer dat deze kuier werd georganiseerd en op alle fronten was het een succes. Of er volgend jaar weer een culinaire kuier komt? We zullen het zien!

Hartelijke groet uit de Surhuzumermieden