Nieuws van de JLS

De kinderen van de JLS werken intussen alweer een aantal weken thuis. Hoewel er eerder vaak grapjes werden gemaakt dat de kinderen wel eens een dagje thuis wilden blijven (waarom is juf nooit ziek?), blijkt dat de kinderen nu graag weer naar school willen! We missen elkaar, de structuur en de gezelligheid. Ook is het thuiswerken vaak veel lastiger dan op school, want soms is de motivatie een beetje weg of is hulp vragen nu een beetje lastiger. Heel begrijpelijk. Veel ouders proberen de kinderen te helpen waar nodig en moeten daarnaast ook hun eigen werk doen, dat valt niet mee. Toch zien we dat iedereen doet wat hij kan en zijn we de ouders ook erg dankbaar voor de inzet die zij tonen!

We ontvingen op school ook een bericht over de Happy Stones in Surhuizum. Lynna vertelt er wat meer over:

Happy Stones zijn steentjes die je in het dorp kan vinden.
Je kan ze vinden op plekken langs het wandelpad.
Happy stones zijn steentjes die geverfd zijn door kinderen.
Je kunt het ook met nagellak doen. Het is handig om lak over de verf heen te doen want dan gaat de verf er niet af. Als je er eentje vindt, mag je er een foto van maken en die op de facebook pagina 'happy stones surhuizum' plaatsen. Daarna mag je hem op een andere plek neerleggen. Het zou leuk zijn als veel kinderen steentjes versieren.
Er zijn helaas ook kinderen die de mooie steentjes in de sloot gooien. Dat is niet leuk. 

groetjes Lynna uit groep 5

We hopen dat Surhuizum door dit initiatief een leuke bezigheid heeft en zich nog zal vermaken nu we veel aan huis gebonden zijn. Er liggen, zoals we horen van kinderen, al tientallen stenen verstopt!

Team JLS