Huizing winnaar nieuwjaarsloop 2018

Ook dit jaar organiseerde ASC’75 voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie een 5 km nieuwjaarsloop. Zaterdag 6 januari om 14.00 uur verschenen er 24 hardlopers aan de start.

Na het startsignaal bleek als snel dat er behoorlijk fanatiek gestreden ging worden om als eerst de eindstreep te halen. Er werden dan ook snelle tijden neergezet. Bij de heren was het Jan Jaap Huizinga die net als vorig jaar de snelste tijd neerzette en daarmee voor de tweede keer de wisselbeker mee naar huis nam. Jan Jaap kwam als eerste binnen in een tijd van 20.48 minuten. Hij werd op de voet gevolgd door Andries Nicolai die in een tijd van 21.04 minuten over de eindstreep kwam en daarmee als tweede finishte. Als derde bij de heren kwam Jelmer Sijens binnen in een tijd van 21.25 minuten.

Bij de dames was het Vera Keidel die in een super snelle tijd van 22.14 minuten als eerste de eindstreep bereikte. Gevolgd door Hieke Brandsma die als tweede dame eindigde in een tijd van 26.35 minuten Als derde bij de dames kwam Grietje Groenland over de streep in een tijd van 29.54 minuten.
Bij de jeugd was het Johan Veenstra die als eerste de finish bereikte in een tijd van 26.08 minuten. 

Ook volgend jaar zal deze loop weer worden georganiseerd. We hopen dan op net zo veel of zelfs meer deelnemers.