Eerste lustrum Dorpsbibliotheek Surhuizum

Vorige maand was het alweer vijf jaar geleden dat de Dorpsbibliotheek van Surhuizum officieel werd geopend. Wat begon met een paar kasten met boeken en een enthousiaste vrijwilligster is inmiddels uitgegroeid tot een heuse bibliotheek. Het voormalige muzieklokaal van het dorpshuis is nu een zaal met stellingen vol met boeken. Er is voor ieder wat wils. Romans, thrillers en Fryske boeken. Ook kunt u er terecht voor legpuzzels. 

Sinds de opening is Janet Elzinga als vrijwilligster wekelijks in de bieb te vinden om dorpsgenoten van leesvoer te voorzien. Janet is zeer sociaal betrokken, zelfs bij ziekte brengt ze de geleende boeken bij langs. Ook in deze tijd van corona is de bieb geopend. Janet heeft de nodig maatregelen getroffen door ruimte te scheppen en eenrichtingsverkeer in te stellen. Ook zijn er desinfecteermiddelen aanwezig. 

Om dit jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan, werd Janet door het bestuur van Plaatselijk Belang verrast met een bloemetje en een fles wijn. 

De Dorpsblibliotheek Surhuizum is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. En iedere eerste donderdag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur.
 Heeft u overtollige boeken en puzzels? Deze kunt u inleveren tijdens de openingstijden van de bieb.