De Bistepôle

Beste Surhústers, 

Zoals velen in ons dorp is ook Pleatslik Belang erg blij met de Bistepôle, ons prachtig mooie hertenkampje. Zelfs inwoners van ons buurdorp Surhústerfean komen speciaal naar Surhuzum vanwege de bijzondere dieren in ons hertenkamp. Al helemaal vanaf het begin wordt er met bijzonder veel oog voor detail gezorgd voor de dieren in de Bistepôle door Haaije Postma en Jan Visser. Het zal niet meevallen om dorpsgenoten te bedenken die meer uren besteden aan vrijwilligerswerk binnen ons dorp dan Haaije en Jan. 

Kortgeleden heeft PB contact gezocht met een lokale ongediertebestrijder. Veel Surhústers willen met de beste bedoelingen helpen moet voeren en gooien oud brood en aardappelschillen over het hek. Hier komt natuurlijk ook ongedierte op af. Daar doe je nu eenmaal niets aan. Enkele weken geleden zijn er bij PB meldingen binnen gekomen over ongedierte via de gemeente. Voor PB, maar des te meer voor de vrijwilligers, is het natuurlijk niet fijn dat dit via een omweg gebeurt. 

Na deskundig onderzoek van de ongediertebestrijder bleek dat er geen sprake is van bovengemiddelde aanwezigheid van ongedierte. Desalniettemin zal PB samen met de vrijwilligers maatregelen nemen. Wij zouden u willen vragen of u de volgende keer deze signalen rechtstreeks bij ons zou willen melden of bij de vrijwilligers van de Bistepôle zodat op die manier een hoop onrust en tijd bespaard kan worden.

Freonlike groetnis,
Bistepôle & Pleatslik Belang